Nämä suositut nähtävyydet piti sulkea liian suosion vuoksi

Vaikka matkailu onkin lähiaikoina huomattavasti vähentynyt, ei se kuitenkaan ole täysin tyrehtynyt. Maailmalta löytyy useita paikkoja, mitkä ollaan jouduttu sulkemaan suurelta yleisöltä niiden suosion vuoksi, jotta voitaisiin suojella aluetta tai paikkaa täysin tuhoutumista tai kärsimästä huomattavia vahinkoja kävijämäärän vuoksi. Tässä muutamia paikkoja, joihin vielä jokunen vuosi sitten on vierailemaan päässyt mutta nykyään paikkoja pääsee ihailemaan vain kuvien välityksellä.

Walker Canyon, Yhdysvallat

Pienessä kalifornialaisessa Lake Elsinoren kaupungissa jouduttiin turvautumaan raskaisiin toimiin muutama vuosi sitten, nimittäin Lake Elsinoren alueella sijaitseva Walker Canyon sai poikkeuksellisen komean kukkapeitteen, kun sen unikot innostuivat kukkimaan tavallista runsaammin.

Sana upeasta näystä kiiri salamaakin nopeammin, ja paikalle tulvi valtavasti väkeä. Erään arvion mukaan jopa 50 000 turistia päivässä. Pienen kaupungin liikenne ruuhkautui, palvelut eivät riittäneet halukkaille, ja kukkakedot tallaantuivat. Tähän ei oltu mitenkään osattu varautua ja kukkaloisto ei ollut kauan kantoinen, ennen kuin sen olivat jo runsaat vierailija määrät ehtineet pilata.

Onneksi nykyään on monia mahdollisuuksia päästä ihastelemaan vaikuttavia ja kauniita paikkoja ja asioita. Aina ei tarvitse välttämättä paikan päälle päästä. Internetin syövereissä voi helposti ihastella kauniita kuvia tai katsoa maagisia videoita. Mikäli kuitenkin halajaa päästä aivan itse paikan päälle, voi reissukassaa koittaa käydä täydentämässä erilaisilla pelisivustoilla. Jos tämä kuulosti oivalta idelta kannattaa suunnata tänne, sivuilta löydät oivat paikat matkakolehdin kokoamiseen. Mikäli onni oikein suosii sekä tähdet ovat kohdallaan, voi omalle kohdalle osua niin iso jättipotti, että pääsee kiertämään vaikka kaikki maailman vielä nähtävillä olevat ihmeet.

Maya Bay, Thaimaa

Thaimaan kuuluisin ranta Maya Bay on suljettu tilapäisesti turisteilta. Kaunis ranta kun oli niin suosittu, ettei sen luonto kestänyt siellä vierailleiden kävijä tulvaa.

Ko Phi Phi Leen saarella oleva ranta suljettiin alunperin kesäkuussa 2018, koska saaren luonto kärsi niin pahoin suurista vierailijamääristä. Alun perin ranta oli tarkoitus sulkea vain neljäksi kuukaudeksi, mutta kieltoa on jatkettu useasti tämän jälkeen. Tällä hetkellä ei ole tietoa, koska rannalle pääsee vierailemaan. Tällä hetkellä sitä pitää tyytyä vain ihastelemaan lukuisten elokuvien kautta.

Kiellosta on ollut hyötyä, sillä Maya Bayn luonto on alkanut sen vaikutuksesta toipua. Thaimaassa on jouduttu turvautumaan kovempiinkin toimenpiteisiin. Viranomaiset ovat esimerkiksi sulkeneet useita saaria pysyvästi matkailijoilta suojellakseen niiden luontoa. Tämä on tietenkin turistien kannalta ikävää, mutta ehdottoman toivottavaa ja odotettua luonnon kannalta. Ehkä jossain vaiheessa paikoissa voidaan vierailla rajoitetusti, ilman että, luonto kärsii kävijöiden seurauksena.

Boglen auringonkukkatila, Kanada

Kanadan Ontariossa auringonkukkia kasvattanut pariskunta päätti avata kukkapeltonsa yleisölle pientä pääsymaksua vastaan. He eivät kuitenkaan tienneet minkälaisen yleisöryntäyksen tämä heidän kukkapellolleen aiheuttaisi.

Täydellisiä Instagram-kuvia metsästäneet turistit innostuivat asiasta turhan kiivaasti: heitä alkoi suorastaan tulvia tilalle. Paikallinen poliisi arvioi, että eräänäkin päivänä tilan ympäristöön oli parkkeerattu noin 7 000 autoa. Kävijätulva oli niin suuri, että perhe päätyi sulkemaan tilan yleisöltä kokonaan. Kielto ei kuitenkaan kaikkia pysäyttänyt, vaan pelloille saapui senkin jälkeen luvattomia liikkujia kuvia ottamaan.