Maailman parhaat matkakohteet

Toisinaan arjen keskellä uppoudumme haaveilemaan menneistä ja tulevista lomista. Maapallo pitää sisällään tuhansia näkemisen arvoisia paikkoja, eikä niitä ole mahdollista laittaa paremmuusjärjestykseen millään lailla.

Siitä huolimatta olemassa on jotakin paikkoja, joissa kaikkien tulisi vierailla ainakin kerran elämässään.

Unsplash

Nämä 8 paikkaa jokaisen matkailijan on nähtävä

Huolimatta siitä onko tyyliltään pakettimatkailija, reppureissaaja vai elämysten etsijä, niin seuraavaksi mainitut paikat ovat kokemisen arvoisia. Ne jättävät jokaiseen vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen historiallaan tai kulttuurillaan.

Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä matkakohteiden suhteen, aivan kuten esimerkiksi rahapelaamisessa. Toinen nauttii fyysisillä pelikoneilla pelaamisesta, kun toiselle taas ehdoton pelipaikka on mobiilikasino.

Seuraavan kerran kun olet loman tarpeessa, niin matkakohteena voisi olla joku näistä:

Colosseum, Italia

Tämän amfiteatterin käytävillä voi kokea historian havinan. Tähän ympärysmitaltaan 524 metriseen teatteriin keräännyttiin aikoinaan seuraamaan gladiaattori -otteluita, eläintasteluita teloituksia ja teatteriesityksiä. Tämä on yksi parhaiten antiikin Rooman ajalta säilyneistä monumenteista.

Unsplash

Machu Picchu, Peru

Jyrkkien vuorten keskellä sijaitseva kadonnut kaupunki, jonka inkat hylkäsivät 1500-luvun puolivälissä. Machu Picchu sijaitsee 2 430 metrin korkeudessa ja se pitää sisällään noin 200 eri rakennusta.

Rauniot ovat erityisen mielenkiintoinen arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnitelun kannalta, sillä inkat rakensivat asutuksen täydellisesti ympäröivään luontoon sopivaksi. Tämä on myös yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

Vapaudenpatsas, New York

Maailman tunnetuin patsas, joka on jalustoineen 93 metrinen. Patsas on lupaus uudesta alusta ja vapaudesta toteuttaa unelmia. Se löytyy Liberty Island -saarelta, jonka vieressä on entinen siirtolaisten vastaanottokeskus.

Vapaudenpatsas on Ranskan lahja Yhdysvalloille juhlistamaan maiden välistä ystävyyssuhdetta.

Kioto, Japani

Yksi niistä matkakohteista, joka pitää sisällään kulttuuria ja perinteitä modernin miljoona kaupungin keskellä. Omaperäisen kulttuurin lisäksi täällä pääsee näkemään muun muassa lehtikullalla päällystetyn Kinkaku ji -temppelin ja ihailemaan japanilaista taidetta geishakorttelissa.

Victorian putoukset, Zimbabwe

Unescon maailmanperintökohde tarjoaa matkustajille lumoavan kauniin näyn. Putoukset ovat noin 100 metriä korkeat ja 1,7 kilometriä leveät. Alueelta löytyy useita kävelyreittejä, joiden varrella voi hyvällä tuurilla törmätä norsuihin.

Alueen ympäriltä löytyy paljon erilaisia aktiviteetteja benjihypystä koskenlaskuun tai vesiputousten yllä voi käydä lentämässä pienkoneella.

Venetsia, Italia

Tarunhohtoinen kaupunki pitää sisällään kapeat kadut, kauniit rakennukset ja kanaaleja, joita pitkin risteilevät gondolit. Kohde on erityisen suosittu etenkin häämatkalaisten keskuudessa, mutta se sopii myös muille matkailijoille

Venetsia muodostaa 118 saaresta. Niiden välillä on kanavia ja sadat sillat yhdistävät niitä. Tunnetuimmat nähtävyydet ovat muun muassa Rialton silta ja Pyhän Markuksen aukio.

Istanbul, Turkki

Istanbul sijaitsee Euroopan ja Asian rajalla. Kaupunki on kahden eri kulttuurin keskipisteessä ja sen  kaduilla voi nähdä edelleen vaikutteita vuosisatojen taakse ulottuvasta historiasta. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Sininen moskeija.

Eiffel-torni, Ranska

Tornin on suunnitellut rakennettu jo 1800-luvun lopulla Pariisin maailmannäyttelyä varten, joka oli tarkoitus purkaa 20 vuoden jälkeen. Yhä edelleen se on samalla paikalla ja kerää ympärilleen tuhansia vierailijoita päivittäin.

Ylätasanteelle pääsee helpoiten hissillä, mutta sinne voi kulkea myös portaita. Askelmia huipulle kertyy 1 665.

Kokeile virtuaalimatkustamista

Maailmaan mahtuu valtava määrä erilaisia matkakohteita. Olisi unelma päästä kokemaan ne kaikki todellisuudessa, mutta tämä on täysi mahdottomuus. Ihan jo siitä syystä, että monet maista sijoittuvat maantieteellisesti meistä kauaksi.

Kiitos teknologian kehityksen jokainen meistä voi lähteä matkalle omalta kotisohvalta käsin. Street View kaltaisten ohjelmien kautta pääset muutamalla klikkauksella vierailemaan kaikissa edellä mainituissa paikoissa tai vierailla virtuaalitodellisuudessa lähes jokaisessa maailman kolkassa.

Tämä ei tottakai korvaa todellista matkustamista, mutta loistava keino helpottaa matkakuumetta siihen asti, kun on taas mahdollista hypätä oikeasti siiville.