Käsi- ja moottorikäyttöisten vesipumppujen käyttö

Ajatus kaivosta sisältää usein huonoja seurauksia. Vesikaivon ja vesikäsipumpun ulkonäkö katsotaan olevan identtinen syrjäisen taajaman kanssa, jossa ei ole muuta veden lähdettä. Asukkaiden on käytettävä pohjavesikaivon käsipumppua saadakseen riittävästi vettä päivittäiseen käyttöönsä. Tai muuten näyttää vanhanaikaisesta kivestä, joka on täytetty sadevedellä. Vaativat vedet kallistavat astian kaivon sisään ja puristavat vettä ulos. Vaikka nämä kuvaukset eivät ole täysin keksittyjä, mutta arkipäivän tasolla kaivopumppuja, moottorikäyttöisiä ja käsikäyttöisiä lajikkeita tarvitaan kaukaisilla alueilla, joilla ei ole muita vesilähteitä. Tällaisissa tilanteissa kaivo aurataan maaperään ja sitten moottorikäyttöinen tai manuaalinen pumppu kuljettaa veden maanalaisesta lähteestä pintaan.

Kapeakaivopumput sopivat, kun vesi ei ole kovin kaukana pinnasta. Tällainen on suihkumoottorikäyttöinen pumppu, joka hajallaan pinnan yläpuolella ja kuljettaa vettä vedon läpi, täsmälleen samalla tavalla kuin nestettä imetään pillillä. Syvän kaivon pumppuja tarvitaan yleensä erilaisissa olosuhteissa, ja ne käyttävät pumppua veden kuljettamiseen.

Käsivesipumppuun liittyen näitä pumppuja on kaksi luokkaa: keskipako- ja suihkupumppu. Pyörivää dynaamista tai keskipakopumppua käytetään yksinomaan kapeisiin kaivoihin, ja se itse kuljettaa vettä lähes 24–25 metrin syvyyteen maan alla. Tässä pumpussa voidaan käyttää myös 35 jalkaa pitkää pakoputkea venytyksen saavuttamiseksi erinomaisella syvyydellä. Vaihtoehtoisesti suihkupumput harjoittavat veto- tai vetoliikettä, joka syntyy ilmakehän paineen avulla kuljettamaan vettä pintaan. Toimiessaan kuin tyhjiö, putki ajaa vettä. Tämän seurauksena suihkupumppua voidaan käyttää sekä syvien että syvien kaivojen kaventamiseen.

Vedensuojelun yhteydessä yksi henkilö käyttää lähes 14 gallonaa vettä; Pienen perheen päivittäinen käyttö on lähes 56 gallonaa. Heti kun vesi on ajettu ylös maavarannoista, se voidaan varata pitkäaikaiseen käyttöön elintarvikekelpoiseen polyeteenisäiliöön, joka estää levien kehittymisen. Veden säilyttämiseksi pidempään säiliö tulee varata rauhalliseen ja viileään tilaan poissa päivänvalosta.
Jotta vettä olisi riittävästi päivittäiseen käyttöön, käsittele se puhdistusmenetelmillä, joiden tarkoituksena on poistaa suurin osa epäpuhtauksista, kemikaaleista ja bakteereista.