Hip hop -muotitrendit – ennen ja nyt

Hip hop -muotitrendit eivät ole millään tavalla uusi tulokas muotimaailmassa. Itse asiassa tämä tyyli on ollut olemassa 1980-luvulta lähtien, jolloin julkkikset, kuten Will Smith ja Christopher ”Kid” Reid, näyttivät nuorille, kuinka se pitäisi tehdä. Tietenkin hip hop -muotitrendit ovat kehittyneet viimeisen kahden vuosikymmenen aikana, kun maut ja tyylit ovat muuttuneet vastaamaan ajan kulttuuria. Seuraavassa on lyhyt mutta värikäs historia hip hopin maailmaan, jossa on joitain tämän päivän muotisuunnittelua.

Varhainen hip hop 1980-luvulla suurista tuotemerkeistä tuli synonyymejä hip hop -muotitrendeille. Nike-, Adidas- ja Clark-kenkien kaltaisten merkkien varustukseen kuuluivat nahkaiset bomber-takit ja kirkkaanväriset verryttelypuvut. Urheilupaidat olivat kuuma hyödyke, ja Will Smith esitteli niitä hittitelevisio-ohjelmassaan The Fresh Prince of Bel-Aire. Tämä oli aika, jolloin raskaat kultakorut ja suuret aurinkolasit tulivat peliin luoden kuvan vauraudesta ja ylellisyydestä tämän ajan hip hop -kulttuurissa. Tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla MC Hammer ja muut räppärit esittelivät hip hop -muotitrendejä, kuten roikkuvat housut ja lippalakit.

Gangstalook 1900-luvulla hip hop -muotitrendit siirtyivät Los Angeles Chicanon gangsterien muodissa gangsta-ilmeeseen. Tämä tyyli pukeutui roikkuviin housuihin, joita käytettiin alhaalla ja ilman vyötä, housujen ulkopuolella roikkuvat paidan häntät ja huivit päässä. Tämän muotitrendin keskellä suunnittelijat tarjosivat myös jotain, mistä tämän ajan nuoret pitivät, ja myös brändit kuten Tommy Hilfiger, Polo ja Nautica tulivat muotiin. Tuohon aikaan hip hop -muotitrendit kehittyivät urbaaniksi katuvaatteeksi, ja nimiä, kuten Mecca USA, Lugz ja Rocawear, tulivat esille.

Flash ja Bling Vuosisadan vaihteessa hip hop -muotitrendit siirtyivät näyttäviin yhtyeisiin ja bling bling -koruihin, joista Jay-Z:n ja The Hot Boysin kaltaiset tekivät suosittuja. Huippusuunnittelijat, kuten Gucci, tulivat hip hop -skenelle tänäkin aikana. Nykyään hip hop -ilme on hieman heikentynyt hip hop -muotitrendeillä, jotka ovat räätälöityjä ja ammattimaisempia – jos haluatte, preppie hip hop. Koska hip hop -muotitrendit ovat kuitenkin ensisijaisesti nuorten omaksumia, tämä tyyli tulee aina olemaan kärjessä ja erillään muodin valtavirrasta. Yli kahden vuosikymmenen muotielämän jälkeen näyttää siltä, että tämä trendi on enemmän kuin pelkkä trendi – se on muoti-ikoni, joka on tullut jäädäkseen.